Home     About Us     Tab Products      Meiko Naturactor     FAQ     Testimoni     Contact     Order

EX BRIGHTENING CLEANSING BAR (Soap Ex)

Salam semua :)

Heheheheee bersambung kita di entry kedua utk hari nie.
Noww saya nak share plak pasal 1 soap nih.
Soap ni memang pemes kat kedai online saya.
Ramai yang beli sampai berketul2 sebab nak buat stok katanya. Hehe.

EX BRIGHTENING CLEANSING BAR
RM70 / 70g 

FAEDAH :
Anti pigmentasi
Anti-jerawat
Mengurangkan kesan penuaan 
Menghilangkan melasma, parut luka & jerawat
Mengecilkan liang roma
Membuang toksin kulit 
Meratakan warna & mencerahkan kulit serta merawat kulit secara keseluruhan yang menjanjikan anda kulit yang sihat, halus, cerah berseri tanpa cela.

CARA PEMAKAIAN :
Urut buih pembersih secara lembut pada keseluruhan muku dan badan, biar 2-3 minit, bilas dengan air sehingga bersih.. boleh teruskan dengan produk penjagaan kulit yang lain

NOTA : Sisa-sisa makeup perlu dibersihkan terlebih dahulu dengan pencuci makeup.

INTERESTED TO ORDER : SMS OR WHATSAPP +60129645945 ♡


OCTARD COVER FACE FOUNDATION JAPAN

Assalamualaikum semua :)
Salam 14 Ramadan ❤️

Macam lama sangat tak update blog. Hihi Im sorry for that. Lastely just focus promote kat FACEBOOK dan INSTAGRAM je.

K laa takmau ngomong banyak2. Hehe.
Nak ulang balik cerita pasal

OCTARD MEIKO Cover Foundation 
(Seperti Cover Face Naturactor)

100% Original From Japan or money back guaranteed ;)

KELEBIHAN :
> Cover kulit muka.
> Texture paling lembut sebab ada moisturizer.
> Hasil tetap cantik & ringan dari CF Naturactor.
> Sesuai untk kulit normal & kering.
> Sederhana murah. Harga mampu milik.
> Ada 1 code colour lebih gelap dari Cover Face Naturactor (More Special)
> Main ingredients : Hyaluronic acid, Royal Jelly Extract Preparation, Honey

> 5 codes : s31, s41, s51, s52 & s71.
S31 : Kulit cerah cina (Macam Cover Face Naturactor 130)
S41 : Kulit cerah melayu (Macam Cover Face Naturactor 140 & 141)
S51 : Kulit sawo matang / medium (Macam Cover Face Naturactor 151)
S52 : Kulit gelap (1 tone gelap dari Cover Face Naturactor 151)
S71 : Concealer

Whatsapp +60129645945 to order ❤️


HOT ITEMS~! NATURACTOR COVER FACE 100% ORIGINAL FROM JAPAN

 

NATURACTOR MEIKO - Cover Face (Foundation)
100% Original Made in Japan
20g

NATURACTOR Cover Face (by Meiko) ni adalah product dari Japan, sangat BERKUALITI dan MURAH.

 Apa yang menyebabkan Cover Face ni best sangat? 

Antara kandungan UTAMA dalam Cover Face adalah:
~Jojoba Oil (Minyak Jojoba)
~Rice (Beras)

KEBAIKAN COVER FACE :

1) Minyak Jojoba memang terkenal dengan fungsinya untuk melembap. So, dengan adanya ingredient ni, Cover Face mampu membantu untuk menghidratkan kulit, menjadikan kulit lebih lembut dan cantik berseri.

2) Cover Face ni jugak adalah rice based powder, so ia menyerap minyak berlebihan yang dihasilkan oleh kulit, menyeimbangkan kelembapan kulit agar tidak berminyak, menghasilkan kulit yang bebas dari keradangan dan jerawat.

3) Kombinasi dua ramuan di atas mampu menghasilkan kulit yang lebih sihat, lembut dan berseri.

4) Cover Face juga terkenal sebagai ''moist powder foundation'' yang bertindak sebagai bedak asas dan pelembab. Sambil menjadi foundation (menutup cela di muka), ia juga bertindak sebagai pelembap pada kulit.

5) Bertindak sebagai pelindung dari sinar UV, menjadikan kulit tidak mudah gelap (act as sunblock too)

6) Tidak menutup pori2 di muka, ringan, tidak melekit, tidak bertompok2 apabila dipakai.

7) Bertindak sebagai 3-dalam-1 foundation; sebagai bedak asas, pelembab, dan juga sunblock.

ANTARA KELEBIHAN LAIN :

• Menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam.
• Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi.
• Senang digunakan, cepat & tidak melekit
• Kulit terasa ringan, gebu & confirm cantik
• Tahan sehingga 8-12 jam (Depends kulit individu)
• Anti kilauan/kurang berminyak
• Tidak menutup pori-pori
• Digunakan oleh makeup artis professional & mak andam
• Sesuai untuk majlis pertunangan, perkahwinan,photoshoot dan lain-lain.Hasil solekan akan nampak flawless dan natural.
• YG PALING PENTING HARGA MURAH berbanding jenama terkemuka yg lain, tetapi hasil yg sama cantik^^,

CODE COLOUR :

130= Kulit putih cina (Code paling cerah)
Warna kulit Artis: Sofia Janes / Diana Danielle

140= Kulit putih melayu
Warna kulit Artis: Rossa / Sharifah Amani / Erra Fazira

141= Kulit yang cerah/Natural melayu. Mostly kulit wanita melayu
Warna kulit Artis: Bunga Citra Lestari / Rozita Che Wan

151= Kulit Malay/Sawo Matang.(Code paling gelap)
Warna kulit Artis: Marsha / Sari Yanti

171= Sebagai concealer.
Untuk menutup cela2 di bawah mata & muka

TO ORDER :
EMAIL : farhana.latif87@gmail.com
SMS / WHATSAPP: +6012-9645945













SET GLAMV (PROMOTION TIME~!)

SET GLAM V
( PERUNCING MUKA DAN DAGU )

HARGA PROMOSI : RM 100
FREE POSLAJU

 

Dapatkan wajah lebih cantik dengan kontur v sempurna!

1) Pembersih Kontur V Sempurna

Diadun dengan pati susu kambing yang terkenal dengan kesan pencerahannya dan kandungan pati buah delima , pembersih ini membersihkan kulit secara mendalam serta membebaskan pori tersumbat dari pencemaran persekitaran. Mengandungi serbuk permata asli ( diamond powder), tekstur kulit nyata lebih halus, bersih, segar dan cerah berseri. Menyediakan kulit untuk rawatan kontur V seterusnya.

PENGGUNAAN:

Buihkan dengan sedikit air, sapukan pada seluruh muka dan leher dengan urutan membulat tegas terutamanya di bahagian pipi, rahang dan dagu. Bilas bersih. Gunakan siang dan malam. Untuk semua jenis kulit.

RM29 / 100ml

2) Esen Penyeri Kontur V Sempurna

Diadun dengan 9 jenis ekstrak herba dan tumbuhan, esen penyeri ini menyegarkan, mencerahkan kulit dan menegangkan ciri wajah dalam membantu mencapai kontur V sempurna. Ianya juga mengandungi serbuk permata asli (diamond powder) yang akan menaikkan seri wajah. Kulit seterusnya terlindung dari radikal bebas, terasa lembut , lebih berseri dan kelihatan lebih segar dan tegang.

PENGGUNAAN:

Goncang dant esen pada kapas muka, sapukan pada seluruh muka dan leher dengan gerakan menaik. Gunakan siang dan malam. Untuk semua jenis kulit.

RM29 / 125ml

3) Serum Kontur V Sempurna

Serum hebat melawan wajah bulat Asia menjadi runcing, bujur dan kecil
Dihasilkan untuk mengatasi masalah kecantikan utama wanita asia -bentuk muka yang bengkak dan dagu berlapis! Dengan gabungan V-Melt™ & ekstrak botani terpilih, Serum Kontur V Sempurna berkesan mengatasi lemak degil, mengurangkan efek bengkak pada wajah, menegangkan ciri-ciri wajah dan mencapai kontur V yang sempurna untuk muka langsing, pipi lebih kecil dan garis rahang yang seakan terangkat.

PENGGUNAAN:

Bersihkan muka dengan pembersih dan sapukan esen penyeri. Sapukan Serum Kontur V Sempurna pada muka dan leher. Urut dengan tegas dalam gerakan membulat, terutamanya dia bahagian pipi, dagu dan rahang. Elakkan kawasan mata. Teruskan dengan perlindungan pada siang hari. Gunakan sebagai rawatan pada waktu malam. Sesuai untuk semua jenis kulit

RM49 / 30ml

SMS/WHATSAPP +60129645945 TO ORDER^^




   









 


FEEDBACK CUSTOMER #1


 

NATURACTOR COVER FACE (By Meiko Cosmetics Japan) ni adalah foundation yang sangat BERKUALITI dan MURAH. Harga memang mampu milik orang cakap =)


Apa yang menyebabkan Cover Face ni best sangat??? 


Antara kandungan UTAMA dalam Cover Face adalah:
~ Jojoba Oil (Minyak Jojoba)
~ Rice (Beras)

KEBAIKAN COVER FACE NATURACTOR:

1) Minyak Jojoba memang terkenal dengan fungsinya untuk melembap. So, dengan adanya bahan ni, Cover Face mampu membantu untuk menghidratkan kulit, menjadikan kulit lebih lembut dan cantik berseri. Muka cantik berseri, sape tak suka.. Ye dak? ;D

2) Cover Face ni jugak adalah rice based powder, so ia menyerap minyak berlebihan yang dihasilkan oleh kulit, Ia menyeimbangkan kelembapan kulit agar tidak berminyak, menghasilkan kulit yang bebas dari keradangan dan juga jerawat.

3) Kombinasi dua ramuan di atas mampu menghasilkan kulit yang lebih sihat, lembut dan berseri.

4) Cover Face juga terkenal sebagai ''Moist Powder Foundation'' - Iaitu bertindak sebagai bedak asas dan pelembab. Sambil menjadi foundation (menutup cela di muka), ia juga bertindak sebagai pelembap pada kulit.

5) Bertindak sebagai pelindung dari sinar UV, menjadikan kulit tidak mudah gelap (Act as sunblock too) / Ada SPF 20

 

NATURACTOR MEIKO - Cover Face (Foundation)
100% Original Made in Japan
20g


KELEBIHAN NATURACTOR

• Menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam.
• Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi.
• Senang digunakan, cepat & tidak melekit
• Kulit terasa ringan, gebu & confirm cantik
• Tahan sehingga 8-12 jam (Depends kulit individu)
• Anti kilauan/kurang berminyak
• Tidak menutup pori-pori
• Digunakan oleh makeup artis professional & mak andam
• Sesuai untuk majlis pertunangan, perkahwinan,photoshoot dan lain-lain.Hasil solekan akan nampak flawless dan natural.
• YG PALING PENTING HARGA MURAH berbanding jenama terkemuka yg lain, tetapi hasil yg sama cantik^^


CODE COLOUR :

130 = Kulit putih cina (Code paling cerah)
Warna kulit Artis : Sofia Janes / Diana Danielle

140 = Kulit putih melayu
Warna kulit Artis : Rossa / Sharifah Amani / Erra Fazira

141 = Kulit yang cerah / Natural melayu. Mostly kulit wanita melayu
Warna kulit Artis : Bunga Citra Lestari / Rozita Che Wan

151 = Kulit Malay / Sawo Matang. (Code paling gelap)
Warna kulit Artis : Marsha / Sari Yanti

171 = Sebagai concealer.
Untuk menutup cela2 di bawah mata & parut2 jerawat di muka


JADI TUNGGU APE LAGIIIIIIIIIIII??????????


Jom order lekaihhhh !


HARGA :
RM 52 FREE POSLAJU to Semenanjung
RM 55 FREE POSLAJU to Sabah Sarawak


TO ORDER :

Email : farhana.latif87@gmail.com
SMS / WhatsApp: +60129645945


NEW ! CafeSociety Luminous Powder Foundation =)

 

PROUDLY INTRODUCE ;)

Ibarat memakai cahaya

CafeSociety Luminous Powder Foundation


SPF 15

Dibangunkan melalui teknologi berinspirasikan cahaya rembulan, yang mengambil dan memantulkan sinar cahaya, sehinggakan ianya bersinar di kegelapan malam.

Luminous Powder Foundation menangkap, memantulkan dan melembutkan 
cahaya yang disinarkan pada kulit, yang menyerlahkan kecerahan, menyerikan penampilan dan menyembunyikan semua ketidaksempurnaan kulit, seakan bercahaya dari dalam.

Diadun dengan teknologi partikel pembalikan cahaya berfokus lembut, membantu menjadikan kulit kelihatan lebih muda, tona sekata dan berseri, ibarat cahaya seri bulan - walaupun di siang hari.\

Tekstur kulit sehalus baldu, kekal bercahaya sepanjang hari. 

Sesuai untuk semua jenis kulit .





 

FAQ :




HARGA : 

RM 100 Sem Msia 
RM 110 Sabah & Sarawak 

(Free Poslaju)


SMS/WHATSAPP +60129645945 to order


NEW ! SERUM KONTUR V SEMPURNA ;)


PROUDLY INTRODUCEEE !
 

NEW ! SERUM KONTUR V SEMPURNA ;)

FAEDAH Serum Kontur V Sempurna :
☼ Melangsingkan & mengurangkan lelemak degil pada muka, pipi dan garis rahang.
☼ Mengangkat & membentuk kontur V wajah supaya kelihatan lebih muda.
☼ Mengurangkan dagu berlapis.
☼ Mengecilkan pipi.
☼ Mencerahkan dan menyekatakan tona kulit.
☼ Mengurangkan pigmentasi.
☼ Mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan.
☼ Menegang dan menganjalkan kulit.

Pengunaan dua kali sehari glamV Serum Kontur V Sempurna secara klinikal terbukti :
☼ MENGURANGKAN tisu lemak -68%
☼ MENGURANGKAN ketebalan dagu berlapis -11.6 %
☼ MENGURANGKAN efek bengkak wajah secara keseluruhan - 12.8%
☼ MENGURANGKAN kedutan – 28%
☼ MENEGANGKAN leher kendur – 16%
☼ MENEGANGKAN pipi dan rahang yang jatuh dan kendur - 26%
☼ MENCERAHKAN kulit dan memudarkan pigmentasi – 25%

Raut wajah V lebih menawan dan sempurna dalam 2 minggu !

Saiz 30 ml
Tahan untuk 2 bulan !

RM49 + RM7 POSTAGE (SM)
RM54 + RM10 POSTAGE (SS)
































SMS/WHATSAPP +60129645945 TO ORDER. TQVM <3